onsdag 30 juni 2010

Äntligen riktig dressyr!

Tog bara 2 ½ vecka men nu har jag äntligen fått uppleva lite äkta dressyr, väldigt gött kan jag lova!
Har hunnit med ganska mycket här borta under de senaste dagarna med shopping, solning, tävlingar och ridning. Har flitigt förjäves försökt sola bort min snygga bondbränna utan något resultat alls medans Sandra den jäveln är alldeles brun... Tror jag får ta till mer drastiska metoder och köra med frityr olja och sen lägga mej i solen, de borde ge nått resultat eller vad tror ni ;)
Dessutom måste jag poängtera att vi fortfarande är sams tro det eller ej, trots att Sandra bokstavligt talat nästan fick ta till våld för att få min städ motivation att höja sej och vi spenderade flera timmar med att skura väggar och tag rena, då är det illa! Men nu är det då så skinde rent det kan bli och jag behöver inte uppbåda motivation till sådana triviala saker nå mer på ett bra tag! (Y)
Denna dag fick ett stort plus iallafall när jag äntligen fick se lite äkta dressyr när Anna tog ut en dressyr tränare för första gången och Erika hängde flitigt vid ridbanan ihopp om att snappa upp nått användbart xP Pratade även med snälla Anna om sanny och vips så har vi nu preliminär bokat så hon kommer ner nästa vecka med buss! HÄRLIGT!
Nej nu mina vänner blir det sängen, snygga hovslagare kommer imorron så då måste man vara lite klar i huvudet ;)
Från England, Hade!

lördag 26 juni 2010

Tävling och BBQ!

Helt underbar dag!
Började dagen med en slowhack i det fina vädret med sandra och hoppe hästarna innan det blev lite fin puts och inpackning i lastbilen för att dra på hopptävling igen. Sandra stannade hemma och jag fick trevligt sällskap av tävlingssugna och taggade ryttare och väl framme skötte sej alla hästar toppen bra! Matrix var väl som vanligt en totally pain in the ass men vann en klass, nolla den andra och kom trea i sista medans topphästen Lester vann sista 1.20 och kom trea i uppvärmningen. "Mina" hästar är bara bäst helt enkelt och ofc vann dom pga av min briljanta groomning ;) In my dreams xP
Väl hemma igen blev det att kasta in hästarna och börja göra sej i ordning för BBQ fest hos grannen som var det absolut bästa jag vart med om! Härligt folk, lekar av alla de slag och mat, mat, mat och åter mat xP Ska faktiskt tillägga att jag och sandra ställde upp och var med i dragkamp och en kille ställde tom upp i snoddleken å mina vägnar ;) Dock måste jag säga att hitills är jag GRYMT besviken på killutbudet i grannskapet men nu har vi iof bara vart här 2 veckor men endå :P
Lite bilder föreställande Anna, hennes man Simon och deras dotter Charlotte. Den härliga elden vi myste runt när det blev mörkt och alpackorna som intressant spanade på lekarna :D
Från England, Godnatt!






torsdag 24 juni 2010

3 dagar kvar!

3 dagar kvar till ledighet och shopping!
Dagarna här borta rullar då på och har haft de drygaste dagarna hittills med tjat, olidlig värme och tjat. Men vad är väll ett jobb om man inte kan klaga på det? ;)
Börjar längta som sjutton efter dressyr stjärnan där hemma nu efter att ha setat på hoppstjärnorna här ett tag och tanken på att bara kunna göra en halvhalt på en häst som faktiskt lyssnar vore härligt xP
Torsdag betyder iallafall hovslagarbesök men till vår väldigt STORA besvikelse var snyggingarna inte med denna gång, men trots detta blev vi iallafall även denna gång ordentligt inspanade och flörta de kan dom xP Men vi hoppas på snyggingar nästa vecka så blir man lite motiverad i vardagen att arbeta i stallet;)
Är dock för tillfället helt död efter några hårda dagars jobb och kutande runt blocket på kvällarna så saknaden efter killar och festande har inte riktigt infunnit sej än men bara jag får rätt motivation till att hålla mej vaken efter 9 så kommer nog de tebax de å (Y) ;)
Nej nu ska jag smälta alla onyttigheter och lägga mej i min stora säng under mitt sköna täcke och se fram emot några timmars sömn innan allt börjar om igen klockan 06.00 (Y)
Från England, Godnatt!

tisdag 22 juni 2010

Sommar och sol..

Har haft en härlig dag här borta med massa sol!
Men ofc sprang man runt i t-shirt och ridbyxor mestadels av dagen så den läckert bruna färgen jag eftersträvar kommer nog vara i det närmaste obefintlig endå-.-
Hackade lite hästar och fick även skola nån häst vilket resulterade i att man tillslut fick lov att ställa sej själv under spolslangen och kyla ner sej lite för att inte avlida av överhettning eller liknande xP
Skulle sedan med våra samlade kunskaper trä på en grimma på fölet samtidigt som vi smidigt skulle undvika griniga pissmärrar och mammor, ni kan ju bara själva tänka er hur det gick. Men tillslut lyckades vi med konststycket att stänga in stona i en box och tränga in fölet i ett hörn. Låter brutalt men i krig och kärlek är alla medel tillåtna och just då var det nog med kärlek och blev krig istället. Blev sen snabbt klara med kvällen och fick gå in och dö på altanen en stund innan jag åtminstonde ska försöka mej på att springa en sväng och motstå sandras tjat om att åka och köpa jordgubbar och smälta choklad xP
Trust me det kräver all motståndskraft jag besitter!
Från England, Hade!


Kan passa på och lägga in en bild på Anna som vi jobbar för, helt underbar!

Hastings!

Sovmorgon och ledig dag, härligt!
Började bra med att för en gångs skull få känna sej lite fräsch och se lite snygg ut vilket bara det höjde upp dagen avsevärt! Lite vägbeskrivningar senare var det bara att sätta på solglasögonen och bege sej mot Hastings.
Efter lite virrande runt i byarna efter en bensin station lyckades vi mot all förmodan att tanka åxå, vilket enligt mej var riktigt imponerande, och vi lyckades även hitta vägen vi skulle åka på så stort plus till oss! Efter lite poppande i bilen till radion var vi äntligen framme och efter endast en felkörning kunde vi parkera och leta reda på mat som var prio ett. Kina restaurang och en liten förvirrad kines som knappt själv kunde engelska och vi fick in de mest friterade mat jag vart med om, till och med riset var friterat, så blev att pilla bort all frityr smet för att äns känna vad kycklingen smakade xP
Sightseing vid stranden och en hårklippning senare hittade vi äntligen till affärerna och investerade i nike springskor för 200 kr och löparbyxor för 100kr (Y) Hittade även det mest underbara vi någonsin ätit, fick oss smält choklad och jordgubbar att doppa med helt UNDERBART helt enkelt! Lyckades sedan ofc inte hitta till klädaffärerna förrens det var stängningsdax men vi kutade in iaf och fick oss lite grejer men måste tillbaka för att investerade i mer, snygga kläder här eller vad! Blev lite mat/sprit shopping och fick oss stora cider flaskor för runt 60 spänn, klockrent ;)
Hemfärd och efter lite cool manövrering av mej själv stannade vi till och flöratade lite med killarna som jobbar i lokala affären vid oss och sen blev det efterlängtad tacos!
Lite bilder från sandras kamera finns, enjoy!








måndag 21 juni 2010

Hurra för mej och tävling

Självklart glömde pucko nr 1 kameran så blev inga bilder denna gång men tävling nästa helg så då jävlar!
Packade alltså in 6 hästar och åkte på lite hopptävling, inte en trailer i sikte utan tänk er de allra största och värsta som går att köpa i lastbilsväg så kan ni se framför er hur den parkeringen såg ut :P Väl framme var det bara att börja tacka på hästarna och hjälpa till med de mesta vilket även inkluderade framhoppning och slagsmål om framhoppningshindrerna. Hästarna skötte sej väldigt bra och trots att latmask nr1 hängde med som "hästskötare" fungerade dagen riktigt bra och det var en riktigt rolig dag, fast Matrix förlorade sin stjärnglans något med att vara en riktig pain in the ass men han fick då iallafall med sej 2 rossetter hem så lite förlåten blev han xP Tävlingen avslutades med champange, buffé och andra godsaker för ryttare och medhjälpare och sen var det bara att packa in hästarna och åka hem igen.
Väl hemma var det bara att packa in 6 hungriga hästar och sedan äta födelsedags tårta som Anna med familj hade bakat till mej och skrivit födelsedagskort, puss på dom!
Blir lite halvt sena inlägg pga av mitt jävla internet men nu ska de fungera förhoppningsvis:)
Från England, Hade!

lördag 19 juni 2010

Update nr2

Så, ska försöka få med lite mer info denna gång.
Sitter för tillfället och ser på intressant försök till dressyr på ridbanan alldeles vid husvagnen. Vet dock inte om tok galopp med såg i munnen och skumpande kan klassas som dressyr, men vad vet väll jag xP Dagarna går iallafall fort här borta med fullspäckade dagar och uppgifter som ska skötas. Börjar varje dag med roligt uppvaknande klockan 6 i iskall husvagn och hemlängtan till svenskt sommarlov men har hittills vart duktig och lyckats masa mej upp utan att sandra ska få lov att dra upp mej:P
Sedan väntar hästarna i olika barn (stallsektioner) och dryg hingsten Felix är inte sen med att skynda på oss om vi skulle få för oss att sega några minuter. Mockning, vattning, fodring, skrittmaskin och lite in/ut släpp senare är det frukost och sedan är det dags för hackning och skolning av hästarna. Hackning menas trav och skritt på asfalt i entimmes block och har redan setat på Annas 1,2 miljoners stjärna som faktiskt med mej på ryggen ser ut lite som en ardenner xP Lunch och eftermiddag/kväll med sysslor av alla de slag sen är vi klara vid runt 5.
Sandra är något av de enklaste jag bott med och illa nog har vi hamnat i något slags gammalt par stuk, sandra städar och ser till att de är fint, jag uppskattar, lugnar och ser till att köra bilen. Självklart har sedan de flesta dagar slutat med något slags flöt på kvällarna vilket inte ingick i min plan om nytt liv men aja de kommer nog ska ni se xP
Anna är då en riktigt härlig person som skämmer bort oss och är trevlig dock med något bestämda åsikter och lite Nan stuk över sej om ni förstår vad jag menar ;)
Finns så mycket att berätta men ingen aning hur jag ska få med allt xP Speciella önskemål är bara att önska i kommentarer så ska jag göra mitt bästa att ge svar:)
Nej nu börjar klockan bli 9, dax att sova alltså;)
Från England, Godnatt!

England!

Då var man framme!
startade klockan 8 och drog iväg mot stockholm med sandra och hennes mamma, många intressanta samtal, godis och mat senare blev det en 4 timmars väntetid på flygplatsen och roade mej med att skrämma livet ur sandra genom att locka på kråkorna ;)
En allmänt jobbig kanadensiska skulle ofc förstöra försök till att däcka på planet men 2 timmar senare hade vi landat och efter lite krångel hittade vi Anna och begav oss till gården. Dagen efter började sedan direkt med stalljobb, hacka hästar och dunka in alla sysslor och rutiner då stallet skulle skötas av oss helt själva dagen efter (Y)
Lite besviken på vårat bokvarter dock som är en större husvagn med en knäpp dusch och 2 små rum, men jag snodde iaf de största ;)
Hästar i alla de sorter, härliga och dryga med personlighet och brister och seriöst noll utbildning i dressyr men nått dom kan är då att hoppa! Härligast av dom alla är Matrix som är värst av alla men absolut bäst enligt mej, saknar sanny som fan som antagligen kommer vara den enda som vet vad takt och samligt betyder här i England.
Premiär körde även vänstertraffiken och efter några mindre pinsamheter som ej behöver större beskrivning är jag riktigt haj på detta (Y) Men det allra härligaste här borta är naturen, djur precis överallt, mysiga hus som alla har olika namn, pubar, får överallt och harar fan överallt.
Finns så mycket mer att berätta men de tar jag imorron, saknar er alla!
Från England, Hade!

tisdag 8 juni 2010

Studentveckan

3 veckor senare, men men nu har jag tid att blogga igen (Y)!
Hm då ska vi försöka oss på en summering alltså..
-Mösspåtagning
-Härlig start på studentveckan som slutade 10 samma kväll xP
-Massa skoj med de bästa
-Maskerad
-Olagligheter
-Galopp med bästa hästen!
Ett knapphändigt men tappert försök att summera alla härliga dagar som utspelat sej hittills och som nu går mot ett slut då det nu endast är 2 dagar kvar innan skolan är slut! Och att inte glömma 6 dagar kvar till äventyret i England börjar (Y) :S
Från Vansbro, Hade!
The best of the best Smr-07!