måndag 31 augusti 2009

DM!

Du läser just nu bloggen tillhörande personen som äger världens knäppaste ponny x)
Började innan avresan till insjön då ponnyn från ingenstanns kommer på att när svansen är flätad är den en utmärkt piska och står och siktar och snärtar på mej hela morgonen. Sluta med att jag fick lov att knyta upp den för att slippa bli attackerad. Väl i Insjön tappar han lite ork och koncentration på banan som han säkert förbrukade upp med sitt snärtande vilket gav några missar men väldigt hård var domaren och gav oss snåla 62%. Insåg sen i efterhand att det var en väldigt bra procent då typ ingen kom över 60 änns :P
Medans vi väntade på att alla skulle rida klart lyckas han skaffa sej en fan club bestående utav 3 små tjejer som tillslut stod och kramade om honom och tyckte att han hade världens mjukaste päls och vackraste ögon :P
Varför kan inte sånt hända mej när jag är ute? x)

2a plats blev det efter Chase me och Ida som gjorde en super ritt!
Efter påsättning av 2 skit stora rosseter kommer hälsningen och efter att ha stått och laddat hela prisutdelningen flyger han rakt upp i luften med rosseterna flygandes och huvudet i vädret och rusar förbi Chase me och Ida och stannar inte förrens ett staket står ivägen och sen var hans dag gjord. Tror aldrig jag har sett en så nöjd häst nån gång och vid fotograferingen kråmade han sej och kastade överlägsna blickar åt dom andra förmodligen i tron att han vunnit överlägset i kapptävlingen som skulle föreställa ärevarv :P
Härligt roligt avslut på en allmänt knasig dag, gud vad jag kommer sakna att tävla den ponnyn!<3

Malung tur och retur.

Packade in hunden och mej själv och åkte på en trevlig liten tripp till malung för att hälsa på bästaste Joppe:D
Åkte dit fredan och lördan och red en sväng, snacka om att jag har saknat att rida den hästen! Hoppade lite fredan vilket gick avsevärt bättre nu när man kan rida lite bättre och insåg snabbt att vänster galoppen behövde förbättras om vi ska kunna krångla oss över 1m bana om 2 veckor. Red sen dressyr en sväng lördan och på 2 dagar blev det en helt annan galopp i hästen och skit fin vart han i både högern och vänstern ska bli så kul att få ha honom i vansbro några dagar, fast jag tror nog inte att grisen kommer hålla med om det :P

torsdag 27 augusti 2009

DM nästa!

Första stalldan avklarad då.
Hade sitsträning på morgonen med Menuette som mest kan beskrivas som att åka häst runt på en volt. Allmänt dryg och het och fick spendera hela tiden åt att proa och genom kroppsspråk förmedla ett lugnare tempo. Hmm tror ni metoden fungerade? Inte ett skit!
Den hästen och jag kommer definitivt INTE överrens....
Dagen räddades iallafall utav den gule som inte kan beskrivas med andra ord än super! Red det bästa programmet hittils och Nan var jätte imponerad vilket kändes såååååå bra!
DM nästa!
Skickade nyss iväg ett mejl till kyra så håll tummarna för att jag får åka dit! Pratade med dom i orsa iallafall som tack och lov bara tyckte det skulle vara kul om jag fick åka och praktisera i england, va lite smått orolig att minst tusen protester skulle komma :P
Nej nu ska jag springa och handla mej lite god middag för en gångs skull och inget godis!

tisdag 25 augusti 2009

Hurtbulle!

Äntligen!
Har äntligen kommit igång med träningen igen vilket var välbehövligt, simmade riktigt träningsprogram för första gången på nått år igår vilket var skapligt gött. Hade glömt bort hur drygt det var. Gick sen på prommenad med Felicia och Hanna och hundarna och avslutade sen med filmkväll utan godis ;)
Skulle sen kolla lite snabbt om nått kommit ut till DM och insåg att det var massa c ponnyer med så fick lite smått panik så nu blir det hårdträning av programmet idag med den gule. Måste försöka förmedla att det går att göra en ökning från andra bokstaven fast han fått för sej att det är helt onaturligt och omöjligt.
Väntar bara på att historia lektionen ska dra igång så man blir klar och kan sticka till gymmet en sväng innan stallet, måste dessutom investera i en tunn jacka vilket är välbehövligt för hur gärna jag än vill kan jag inte dra på min på rea otroligt snygga vinterjacka än för så kallt har det inte blivit. Men då var det ju frågan om pengar igen, nej jag ska hitta botemedlet för nått livshotande så jag kan bli miljonär för pengarna försvinner lite för snabbt x)

fredag 21 augusti 2009

Pizza och film!

Ja då har man tagit första körlektionen med släp då.
Lyckades få motorstopp sisådär 3 ggr x) Men får trösta mej med att anledningen var att bilen jag körde i var för klen och inte var lika stark som volvon. Aja never mind jag vet att jag kan backa så nu är det bara att träna som sjutton så jag blir klar någon gång!:D
Nej nu blir det pizza och film med en efterlängtad sovmorron som hägrar, gööööt!

tisdag 18 augusti 2009

Paddling

Då var paddlingen för i år avklarad då.
Kul hade vi fast jag och Malin behöver nog träna vår paddlings teknik något x) Vi körde lite mer serpentiner än dom andra:P
Lyckades även slänga i sandra även fast de kom på bekostnad av min egen torrhet men shit the same i for hon och passade även på att kasta i anna och elin samtidigt som såg lite för torra ut.
Åkte sen ut till stallet och kollade på tävlingarna, stort GRATTIS till sanna och hedwig som kom tvåa i b3an på 69%!!
Blev filmning av grisen också till några spekulanter kändes jätte fin och har slutat spänna till i nacken.
Reminder till mej själv att fokusera bättre på vad jag gör när jag rider och inte tänka och titta på så mycket annat när jag tränar så blir resultatet ett helt annat.
Stallet imorron då och film sen, tro mej allihopa att om ni bara hade låtit mej välja film en gång ska ni se att ni gillar mina manliga filmer åxå;)
(Bilden föreställer sanna och divan på gy DM 09 hade ingen med hedwig:P)


måndag 17 augusti 2009

skolan igen

Första skoldagen avklarad då.
Kul att träffa alla igen och få komma igång lite igen, blev lektion med bästaste Moonrace som hade en jobbig dag och var allmännt grinig på varje häst inom en radie av 2 km så det gick väll sådär men stackarn hatar ju andra hästar och det här var typ första grupp lektionen sen innan sommarn så man får ju ha lite överseende.
Drog sen på den otroligt snygga målardressen och eftersom ingen annan vågade fick man klättra upp på en stege och bli servad med penslar när vi målade på stallet. Fick till och med beröm för min braiga målar teknik utav anna och sara;) Hur seriös den var kan man ju diskutera men jag väljer att tolka den positivt x)
Paddling imorron då.... yey....x)

söndag 16 augusti 2009

Aldrig mer!

Hur fan klarar människor igentligen att sälja sina hästar!?
Alltså jag kan säga att jag suger på det, bara ungen hade setat upp och börjat rida lite börja tårarna rinna och jag fick lov att gå därifrån en stund. Kämpade mej sen igenom resten fast tårarna ville fan aldrig sluta, och inte hjälpte det att dom såg ut att trivas jätte bra med varandra. Sen när dom äntligen åkt börjar självklart den ömma modern med att ja dom vill nog ha honom ganska snabbt så du måste nog fråga dom om du får låna honom över eliten...
Asså va fan det är väll fortfarande min häst, in my as att jag tänker fråga om jag får låna honom över eliten de får dom kort och gott stå ut med.


Nej nu ska jag köpa mej choklad sätta mej i soffan och stänga in mej för resten av dagen måste nog fylla på med vätska åxå för den börjar ta slut x)

lördag 15 augusti 2009

Uteritt!

Var ute på en riktigt skön skogstur med den gule idag, skönt att komma bort från banan.
Fick sällskap av sanna-monti och sandra-jazz, fast var nog inte så sällskaplig då grisen insisterade på att få gå först och snabbast oavsett gångart och hade jätte roligt när jag äntligen släppte honom och han fick dra på lite och lämna dom andra segisarna bakom x) <3

hmm har fått tre intresserade på grisen iallafall, nån från umeå, nån från skåne och en familj från söderhamn. Och eftersom grisen INTE vill flytta varken till umeå eller skåne som är på tok för långt bort hoppas vi på dom från söderhamn som lät jätte bra :P
Usch har dessutom kollat igenom bilderna från tävlingar och jag kan definitivt säga att Erika Lundberg INTE är särskilt fotogenisk, hädanefter endast kort på hästen tack x)
Funderar på att dra med rambo in till stallet sen och köra lite med släpet som faktiskt börjar gå riktigt bra, tro det eller ej vill få uppkörning och teori tider nu så jag får det avklarat och slippa fundera på det något mer.

onsdag 12 augusti 2009

Yey!

Seg som en snigel var han och behöver lära sej att respektera skänkeln bättre, men 67 % blev det iallafall och äntligen vann vi ett täcke! :)

måndag 10 augusti 2009

Suck..

Jaha det tog mej exakt en timme och 5 minuter att bli totalt omotiverad till att fortsätta plugga, attans måste jobba på att hålla motivationen uppe x)
Tränade för Nina idag vilket gick super, fin var den gule fast han blev jämförd med en märr i humöret då det blev några sura tvärnitar och bakut sparkar.
Var ute och körde med släpet idag, jäkligt svårt då det sticker ut utanför bilen vilket gör en livrädd att köra ner med däckena i diket. Men helskinnad kom vi hem igen trots mitt totalt misslyckade försök till parkering, stod snett över 2 dubbla parkerings fickor... Aja vi skyller helt enkelt på mammas instruktioner då dom faktiskt kunde vart tydligare x)

Gjorde sen ett tappert försök till att plugga men när sen pappa ville spela boule övergavs böckerna direkt och kan stolt meddela att ja totalt krossade allt motstånd! (visserligen bara pappa och emil men ändå!)
Nej tillbax till böckerna! måste få in allt om tjänstevikter, maximilaster, totalvikter, kultryck osv.. Erkänn att man blir trött bara av att läsa det där :P

söndag 9 augusti 2009

Cleaner!

En mycket stolt Erika kan härmed meddela att hon idag har stor städat huset!
Blev riktigt inspirerad och passade på att laga middag åxå med ett recept jag såg på du är vad du äter, Fullkornspasta med laxröra. Skit gott!
Blir att träna för Nina imorron i Mora och sen dumpa hästen i vansbro, sen blir de hårdträning för BE teori provet på tisdag och senare tävling:D
Känner mej riktigt pepp på att plugga så innan den känslan försvinner ska jag skynda mej iväg och hård plugga släp teori.

lördag 8 augusti 2009

Nya tag!

Nej är i desperat behov av en ny inställning, så här kan de inte fortsätta.
Allt handlar om den mentala bilden som i det här fallet helt behöver målas om och få en ny ram. Det är så tröttsamt när man försöker och försöker men alltid ramlar dit igen, som ett svart hål som bara blir större och större utan att du någonsin får syn på det där ljuset du är i så desperat behov av för att hitta ut igen.
Skärpning! Allt handlar inte bara om utseendet.

fredag 7 augusti 2009

Orsa igen :)

Då var man hemma i orsa igen då:)
Fick lov att masa mej upp halv 7 i morse för att få vägvisning till verkstan så kopplingsanordningen till dragkroken äntligen fungerar. Vinkade sen av föräldrarna när dom drog iväg till göteborg för att åka och se på madonna. FF hela helgen! visserligen barnvakt åt Emil men ändå :P
Bara för att har jag därför lånat pajeron hela dagen när ja ska nånstanns bara för att den är så mycket finare än min egna, och större x)
Äntligen klar med teorin för BE inne på trafikskolan så nu blir det hård pluggning inför uppskrivningen på tisdag:D

Vad säger man...

Var ute och tränade dressyr med grisen och fick sällskap av Märta- Monty, Felicia- Mr och Nan. Grisen var jätte fin och fick till och med beröm av Nan vilket kändes toppen, men tycker synd om Felicia som efter träningen fick veta att hon inte fick tävla Mr i höst. Taskigt tycker jag då de var hon som var lovad först....
Bytte sen till solis och red barbacka dressyr som va skit roligt, solis studsa och hoppa och gjorde allt för att slippa undan men som tur var flög jag inte av, fin blev han och galoppen börjar lossna ordentligt.
Lyckades sen när jag skulle köra fram transporten ha av wiren vilket jag hoppas att inte mamma märker på ett tag då jag redan har repat transporten en gång x)
Blir nog att ha kvar rambo i höst iallafall då han trivs så bra, plus att jag får lov att röra lite på mej med alla promenader alltså bara fördelar! Laddad till tävlingen på tisdag iallafall träning för nina måndag med lite finslipning sen ska vi utklassa alla d ponnysar har vi bestämmt så ni får hålla tummarna :)

onsdag 5 augusti 2009

Sol <3

Äntligen är solen tillbaka!
Var ner på byn med sanna i det fina vädret och käkade glass och tittade i lite affärer, dagens höjdpunkt var nog när vi stod i kön för att betala glassen och sanna koncentrerat dinglade med glassen och gemförde det med något helt annat x)
Var in och red den gule inne på dressyr banan, jätte fin var han! Hittade väldigt många knappar när vi tränade för Nina som vips gjorde min sega ponny pigg och framåt med "schwung" i steget ;)

Längtar till skolan nu, ska bli kul att träffa alla och komma igång med träningen igen!

träningsvärk nästa.

Åkte in halv 8 imorse och hård tränade ordentligt kan man säga.
Började morgonen med dressyr på divan som i definition kan beskrivas som en planka så stel som hon var men efter en timme lossna de och fin blev hon! Insåg en kvart senare hur mycket klockan var och kuta in i stallet och bytte till solis som efter gårdagen hade insett att dressyr bara var drygt och var en riktig gris, snacka om att ha humör tvärstanna, backa och slå bakut var bara några av trixen han visade upp istället men insåg sen att han blev mer trött av det än jag och gav upp och blev riktigt fin jobbade till och med i galoppen tillslut! :D
Tog sen med rambo ut till dressyr banan där han direkt ramla omkull och låg och snarkade mitt ute på banan medans jag hjälpte felicia med moonrace. Drog sen med ut grisen på en promenad med rambo och felicia och moonrace vilket var riktigt skönt.
Och allt hann jag med innan klockan var 12 så jag är riktigt imponerad, men när man kom hem var det ju frågan vad man skulle göra så hör och häpna jag städade. Har sen dess setat framför tvn läst och haft allmännt tråkigt. Nej vansbro är inte direkt händelsernas centrum kan man lungt säga, vad gör igentligen människorna som inte håller på med hästar hela dagarna? Den frågan har jag ställt mej många gånger x)

måndag 3 augusti 2009

Motivation!

Mitt nya hälsosamma liv har börjat riktigt bra faktiskt!
Inget godis plus att jag till och med var motiverad till en promenad in till stallet med Rambo, vilket var väldigt skönt förutom att jag fick för mej att gå i en tjock tröja och höll seriöst på att dö av värme slag. Träffade sen sanna i stallet och liftade hem igen;)
Var in och red idag till och med så nu känner jag mej extra nyttig, red solis som var jätte fin i traven och skritten behöver jobba galoppen lite bara men de får vi träna under veckan. Longerade sen grisen som var även han jätte fin tills deltagarna till handikapp lägret dök upp vilket resulterade i svansen rakt upp och stajla som fan vilket var väldigt roligt att se på men kanske inte så mycket till arbete x)
Laddade sen hem meet the spartans som var en stor besvikelse, visst lite kul var den väll men i övrigt.. nej. Vägde istället upp det med att se på rocky 4 som var lika bra som alltid.

Nej nu måste jag lägga mej måste upp tidigt imorron om jag ska hinna rida solis och divan innan lägret börjar halv 10 imorron, godnatt!

söndag 2 augusti 2009

Vansbro igen då..

Då var man tillbaka i vansbro igen då.
Har inte hänt särskilt mycket sen ja for, lika öde som vanligt x)

Var iväg och träna i falun med den gule vilket gick skit bra nu e vi laddade för tävling på tisdag! Körde sen bilen till vansbro med tusen grejer packade och rambo i baksätet, måste allvarligt träna på landsvägs körning jävla vingel seriöst! plus att jag och kopplingen inte var vänner på hela vägen, dom bakom måste nog ha undrat vad jag gick på :P
Fick sen springa och jaga grisen klockan 10 på kvällen för att få in honom till stallet, in ville han men grimma skulle han prompt inte ha på sej fast vi höll på att bli uppätna av mygg tog de 10 minuter och krafftfoder innan han kunde gå med på det..
Vad säger man...
Nej nu ska jag och Rambo mysa i soffan och se på Rocky 3!:D