fredag 31 juli 2009

Klant!

Då går man runt och haltar då...
Var ute och gick med den gule i skogen när jag tyckte att han var ju så snäll att trava med så vi kan väll testa om de inte går att få han att galoppera när jag springer bredvid... Inte en utav mina mest briljanta ideer kan man lungt säga.

Glad blev grisen och for iväg i en sjujävla galopp men för erika, tog det stopp. Benen han slängde lite hit och dit och träffade målet fast inte med flit. Erika hon ramlade snyggt omkull, men grisen han tänkte vad som var bäst för hans skull. Till skogs han smet och erika hon skrek. Efter en stund gav han sedan upp och kom tillbaka stolt som en tupp. Lita aldrig på den gule är det av denna historia man ska lära om man inte hovliknande blåmärken vill bära.
Herregud vilken knäpp ponny jag har x) <3

Ett steg framåt.

För en gångs skull har jag lärt mej något på en ridlektion, låter kanske väldigt ego men fatta va skönt med en tränare som direkt ser problemet, hittar en lösning och får det att fungerar. Slappna av lite i armarna, koncentration och RID!
Sånna små detaljer som genast får saker vi setat och tränat på hela året att bara släppa och bara får hästen att växa under dej och får ett helt annat steg.
Måste säga att det var skönt med en lektion där man får kritik så man kommer framåt istället för att sitta och nöta utan att komma nån vart. Inget taskigt menat mot Nan men hon ser lite för mycket genom fingrarna ibland.
Nej Nina ska vi träna för fler gånger! super duktig var hon.

Vansbro på söndag istället då Mats ska komma och ha träning i Falun så de blir först en tripp till falun för intensivträning och sen packar jag mitt pick och pack för att förflytta mej tillbaka till kära vansbro och ser fram emot att få börja plugga igen.
Ja jag var lite ironisk mot slutet x)

onsdag 29 juli 2009

skönt.

Då börjar man bli klar med BE-kortet då!
Uppskrivning 11 augusti, samma dag som tävlingen så ja hoppas att de går fort x)
Testade backning idag med pajeron och släpet, fan skit svårt! Tog mej en halvtimme att komma på hur man skulle backa rakt bakåt och backa och svänga var fan ännu svårare! Nej mer träning krävs nog innan jag kör upp :P
Ska åka iväg och träna för Nina Jansson i malung imorron, ska bli intressant så jag hoppas att hon är bra så vi får en liten knuff framåt.

måndag 27 juli 2009

ca 4 månader kvar...

Bara jag tänker på det börjar tårarna rinna, hjärtat värker när det inser att du snart inte längre är hos mej och att detta är våran sista sommar ihop. Har inte tänkt på det så mycket men när nu mamma har så smått börjat annonsera drabbades jag av insikten om hur fort tiden har gått och hur kort våran tid tillsammans börjar bli.
Jag älskar dej så mycket och av hela mitt hjärta och det känns så idiotiskt att jag ska ge bort allt detta bara för att sätta mej på en 20 cm större häst som inte änns äger hälften av din personlighet och vars utmärkande bedrift är stam och gångarter.
Patetiskt igentligen då du bara kommer att flytta ifrån mej och inte försvinna helt.
Den jäveln som kom på att ponnysar inte får tävlas utav ryttare över 18 år borde skjutas eller så borde denne iallafall som kompensation ha kommit på nått mirakel medel som fått hästen att hokus pokus bara råka blivit ungefär 20 cm högre!
Nej fy fan om det är så här nu i juli får ja nog se till att ta ledigt en vecka när han verkligen åker för jag vet inte hur jag ska stå ut.


lördag 25 juli 2009

Wasa

Då har man vart på wasa då. Faktiskt riktigt roligt hade vi fast millans dåliga kombination= tidiga hemfärd och att någon tyckte att de var roligt att spy i min väska.. Aja några snyggingar såg vi iallafall och uppraggad blev man även fast de inte direkt va den man hoppats på men man får veta att man syns iallafall x)
Red snygging nr 1 åxå som va jätte fin i dressyren trots brist på vägar och var riktigt motiverad och framåt vilket var riktigt kul!
sen blev de väll si och så med samlad galopp men framåt gick de iallafall och han var på toppen humör och de är ju de som är viktigast :)
Nej efter en ganska hård fest kväll ska ja nu ta å dra mej till sängen, sov så gott.

fredag 24 juli 2009

Vad gör man..


Ja vad gör man inte...

Åker tillbaka till vansbro på fredag då jag i ett försök till att ha lite seriös hoppning i hagen kom fram till att hela sommaren varit som 2 månader skit träning!
Ingenstanns att rida eller träna och med sådant inspirerande väder har man dessutom känt sej jävligt pepp på att gå ut och köra dressyr i skogen på samma väger ja setat å harvat på i typ 8 års tid!
Ja detta är precis som sanna ett hat inlägg fast i detta fall mot orsa och dom jävla ridvägarna som icke existerar här, skulle de vara så mycket begärt att ha EN platt äng som skulle kunna ridas på istället för alla jävla steniga sumpiga och sluttande ängar som allihop har råkat hamna just i orsa.
Nej i vansbro finns åtminstonde några sandstigar och icke sluttande banor att rida på så vi får helt enkelt flytta oss dit istället där det dessutom finns tränare att rida för vilket det har varit STOR brist på hela sommaren. Ska testa att rida för Nina Jansson i malung nästa vecka. får väll se om hon är nå bra då eller om hennes hatkampanj som hon bedrev mot grisen förut förtfarande existerar.

tisdag 21 juli 2009

Körkort!

Yez är man bäst eller är man!
Haha nejdå hade tur och fick en enkel väg bort mot östnor som tur var, körprovs ledaren var en gammal major och vi satt och pratade om hästar typ hela vägen. Ja trodde typ att dom skulle sitta knäpptysta och stirra på en med foten på bromsen, snack om sååååå skönt att ha de klart måste bara tänka på att inte vara för "snäll" när jag kör x)

Hade sen lektion för en på bianca, en liten tjej som jag allvarligt aldrig trodde skulle sluta prata! Fan trodde ingen kunde prata som sandra men tro mej en sådan finns ;)

Red sen dressyr på grisen som va riktigt i form och var jätte fin, en semester var nog nödvändigt. Sanny hade sen roligt och försökte bocka av mej och lyckades byta varv i form för första gången, duktig!

Drog sen till falun och åt på restaurang och sen hem för att se american pie, kärlek till dom filmerna!
Jag och Frida har nästan lyckats övertala våra föräldrar så nu är nationell nere i skåne inte långt borta!!:D

måndag 20 juli 2009

Nervös!

Träning, träning och åter träning...
Har spenderat typ hela dagen med att köra inför uppkörningen imorron kl 9.00.
Började riktigt bra och körde skit bra men of course stressa ja upp mej när sigge skulle köra med mej så då kände man att man skulle platsa i sveriges värsta bilförare, men repade mej sen och åkte in med mamma och brorsan te mora och hårdtränade på kvällen sen, då kunde ja till och med fick parkera så nu är vi pepp inför imorron!
Har iallafall kommit fram till att bilkörning är som att rida har du koncetration, lugn och är avslappnad är det ingen konst men minsta brist i koncentrationen och du åker i backen eller som i detta fall kör piss dåligt..

Red sen ut en sväng med Marre och Hasse och vi konstaterade snabbt att hasse liknade en dressyr häst mer än grisen som beteede sej som en riktig tok och studsa runt som ja vet inte vad, härliga ponny:) <3
Liten sanny premiär provade åxå benlindor för första gången vilket var konstigt men skit fin var hon! Både till det yttre och i ridningen och galoppen satt riktigt fin idag. Arne premiär provade åxå att ha på sej grimma i hagen och passade på att visa upp nya studs, bockningar och höga knälyft sen blev det ju extra roligt att springa och ställa sej ivägen när mamma galopperade förbi :P
Nej nu ska jag ladda inför The uppdriving imorron, håll tummarna!!

söndag 19 juli 2009

Hemma igen.


Jaha då har man vart på dansbands veckan för första gången då, lyckades glömma id kortet i orsa, betalade 30 spänn för en korv och inga särskilt snygga killar fick man tag på heller. Men kul var det även fast vi inledde med den dåligaste förfest ja vart med om, en kille och så vi hmm nja vi drog ganska snabbt :P

Har sen spenderat resten av helgen hos mormor och morfar vilket var riktigt mysigt fast på tok för mycket mat och onyttigheter vilket de måste bli ändring på. Var duktig och körde till sälen och hem igen vilket faktiskt gick riktigt bra! Hoppas bara att trenden håller i sej tills på tisdag, håll tummarna!!

Nej ska ta å släpa min några kilo för överviktiga kropp ut och motionerar min några kilo för tunga ponny som slutar sin semester idag och ska börja med hård träning nu när eliten närmar sej. Hoppningen ska vi åxå finslipa så vi kan komma igång lite seriöst med den åxå men de tar vi när vi är lite mer snygga och smärta just nu kan vi ta lite barbacka ridning i skogen där ingen (som tur är!) ser oss.

torsdag 16 juli 2009

Tjoho!


Jaha då var teorin avklarad då, fatta va skönt! Var faktiskt ett väldigt lätt (enligt mej) prov men tyckte synd om stackarn som var försenad och kom typ 10 min efter att vi hade börjat och försökte lite diskret smyga in :P

Eftersom vi hade 30 min dötid innan provet satt jag å spanade lite på resterande provskrivare och kunde summerar det till 2 snygga som va värda att titta på. Blev sen glatt överraskad när den snyggaste plötsligt reser på sej och sätter sej bredvid mej. Lundberg hette han åxå, snacka om sammanträffande! Då behöver man inte byta efternamn om man skulle gifta sej ;) hahah

Åkte sen och shoppade häst grejer och investerade i chaps (?), kortärmad tävlingsskorta, tävlingshandskar, stövel hängare, flughuva osv

Åkte sen ner och tittade när pappa äntligen kunde sjösatte sin nya båt men åkte dock inte med han då han givetvis skulle testköra vilket innebär typ full gas i vågor och i vind, den må va stor men de verkade lite osäkert. nja bäst att hålla sej på land.

Nej nu vill jag att de ska bli fredag kväll så man får ut och träffa lite roligt folk och ladda upp inför uppkörningen på tisdag. ;)

onsdag 15 juli 2009

Plugg...


Började morgonen med att göra pannkakor för att hålla motivationen för en hel dag med plugg uppe, visade sej att grädden va sur så allt blev förstört och när ja sen lyckats peppa mej själv och anländer till trafikskolan 10 på lite halvbra humör så kan ja inte logga in på datan utan får vänta i 1 ½timme innan ja kan börja. Plugga sen lite halvhjärtat innan ja bestämde mej för att åka in te Mora en sväng, måste ju faktiskt ha kläder till dbv på fredag så de roade jag mej med i 2 timmar innan jag släpade mej tillbaka till böckerna..

Hann göra 2 frågor sen dök bästaste Moa upp och eftersom även hon inte kände för att plugga pratade vi en halvtimme istället innan vi insåg att vi nog fick lov att plugga istället. Gick faktiskt bra så det känns ganska bra till imorron.

Gick sen en prominix med den gule i skogen vilket sluta med att jag fick släpa honom framåt medans han gick å suckade och stönade med magen gungande. Sötare ponny får man nog leta efter <3

Nej ska upp 5 i 6 så nu blir de sängen, godnatt.

tisdag 14 juli 2009

Pengar!


Borde igentligen plugga till teori provet på torsdag men motivationen är ganska låg, plus att de finns mycket annat kul att göra istället! tex se på en super bra film om manipulerade hajar som blir super smarta och attackerar mänskligheten...

Hmm ne för overklig även för mej x)

Körningen gick iallafall super bra för en gångs skull men blev deprimerad när ja sen fick lov att köpa schampo för 189 spänn! Seriöst rena rånet!

Red sen liten sanny som var jätte duktig och var mer lätt styrd idag fast reaktions tiden hade istället gravt försämrats. Är helt kär i arne och räknade ut att om ja säljer grisen dyrt kan ja köpa honom och ha han och sanny men övergav dom tankarna när ja kom in i stallet igen och fick se favorit nr 1.

Någon som kan tänka sej att köpa arne åt mej? kostar bara 45 tusen, rena fyndet! :P

Nej ja får helt enkelt snabbt hitta nån otroligt rik kille att gifta mej med, nån som har nått förslag? är öppen för alla möjligheter x)

måndag 13 juli 2009

Lycka!


Vaknade imorse till de underbara ljudet av absolut tystnad, emil stannade kvar i sälen några dagar vilket jag flitigt tänker utnyttja. Använda tvn när jag vill, slå hans rekord på några tv spel och SOVA på morgonen.

Var ute och övningskörde och kan nu säga att jag nu äntligen bemästrar den svåra konsten att backa in i en parkerings ruta. Höll på att seriöst ta livet av biljäveln när den aldrig ville ställa sej rakt i rutan, kanske inte dens fel igentligen men nu skyller jag på den för jag gjorde allting RÄTT x)

Tog sen in en halvdöd ponny från hagen som la sej för att sova i spånet så fort han kom in och blev väldigt sur när arne och sanny kom in och arne börja skrika eftersom han fick stå själv när jag gjorde iordning sanny. Tycket lite synd om honom då han fick lov att stå ut med grisens vresiga blickar och bli total ignorerad av sanny som bara brydde sej om att hon var i centrum för en gångs skull och flitigt retade grisen med detta genom att lägga mulen på axeln, pussas och vara allmännt kelig medans grisen såg på.

Red sen en sväng på sanny medans arne skuttade runt och stolt visade upp sina nya bockserier med svansen rakt upp. Gick riktigt bra hon börjar bli lite mer självbärig och orkar jobba lite mer nu även fast styrningen skulle behöva förbättras då den i vissa fall inte fungerade överhuvudtaget utan vi fortsatte rakt fram istället för att svänga.

Satt sen och redigera lite bilder på grisen då mamma helt plötsligt fick för sej att grisen måste sättas ut på annons då hon hade sett en ponny som var mycket sämre än grisen och tydligen skulle säljas för 89 så då kan vi ju ta mycket mer för grisen eftersom han är finare.. SUCK!

Seriöst orkar inte med sånt nu de är ju bara juli hallå!

Men tydligen har min övertalnings teknik förbättrats iallafall då jag fick med anna på dansbands veckan så nu hoppas jag verkligen att hon inte ändrar sej så vi kan åka dit på torsdag för nu vill jag hitta på nått kul!

söndag 12 juli 2009

Sälen :)

Jaha när man äntligen tror att man ska få sov morron och för en gång skull sover riktigt skönt tror du inte att en viss person, nämner inga namn, bestämmer sej för att de är den perfekta morgonen för krigsspel och vrålar DÖ! åt påhittade soldater hela morgonen... Även fast man ligger i andra rummet och vrålar DÖ! åt den verkligt korkade personen som då kan tänka sig att sänka tvn lite men inte mer...

Försökte sen flitigt bearbeta mamma om att få köra bilen när vi ska till sälen men även där misslyckas jag och får sitta i baksätet med dåvarande hat objekt nr 1. Måste nog jobba på min övertalnings teknik den verkar inte vara så övertygande som jag trodde.

Grillade sedan korv i horrmund med släkten vilket var riktigt mysigt, ställde till och med upp med att ro när emil och filip skulle ut i båten för att fiska. Men tror du man blir uppskattad för det? Nejnej då styr man för mycket, för lite, ror för snabbt, ror inte snabbt nog eller låter båten driva för länge x)

Aja lyckades iallafall få 4 fiskar vid bryggan sen som emil och filip var snäll att ta av åt mej så dom blev förlåtna för tillfället tills dom kom på att de va roligare att sedan kasta fisken på mej eftersom jag skrek så högt.

Ellen, lea och jag bildade sedan pakt och de visade sej att även killar skriker som tjejer när dom får en död fisk i ansiktet.

Åkte sen hem till marre och blekte håret och käka chips, blev ganska förtvivlat när de först såg ill gult ut men de försvann tack och lov förutom några mystiska bruna ringar som från ingenstanns dög upp i håret närmast hårbotten. Men de syns inte så mycket så de var väll inte så noga med det :P Börjar det sprida sej får jag nog ta det lite mer allvarligt men just nu intalar jag mej att det är unikt och osynligt.

lördag 11 juli 2009

Wiie! :D


Var riktigt stolt över mej själv imorse, gick upp halv 8 för att vakna till ordentligt till körlektionen som va 9 i mora. Satt sen tappert och försökte hålla mej vaken genom att titta på svampbob på tvn vilket lyckades riktigt bra tills ja vakna till och insåg att klockan va 20 i 9.. x)

Lyckades sen göra BRA (för att vara mej) svängar från huvudled till liten väg för en gångs skull vilket kändes så skööönt! Lyckades även komma ihåg handbromsen den här gången :P

Har sen spenderat resterande av dagen inom hus framför datan, lyssnat på musik och svurit över att tetris inte ville som jag ville och försökte tappert klämma ur sandra vad hennes pojkvän heter för hundra femtielfte gången och tvinga anna att följa till dansbands veckan. Inget utav mina försök var vidare lyckade så jag gick då ut för att va lite social med mina hästar och fick som tack ett bit märke i fingret när Bianca misstog mitt finger för en knäckebröd bit.

Men nu ska jag röra lite på fläsket och gå ut på en kvälls promenad med marre vilket till och med förvånar mej då jag är väldigt "bekväm" person som aldrig brukar röra på mej i onödan. Men men nån gång ska va den första även för mej.

fredag 10 juli 2009

Hoppeponnyn


Jaha då har jag och min hoppeponny gjort hopp debuten! Det gick super bra och vi var felfria i Lätt Dn, skippade Lätt Cn då han va så fin.


Något skillnad att rida fram på hopptävling än på dressyr tävling. höll på att bli påriden minst fem gånger och framhoppningen var katastrof! Seriöst ingen koll var det och minst 20 ponnyer inne i en sörjig framhoppning där alla tyckte de va okej att skritta framför, bakom och spänna sadeln framför hindrerna...

Hmm nej som den äkta dressyr fjolla jag är tycker jag bättre om dressyr tävlingar x)

Nu ska den gule få en veckas semester med bete som han ärligt har förtjänat så ska jag dra till sälen en vecka och om jag kan hitta några följeslagare drar jag på dansbands veckan men icke att jag går dit själv :P

torsdag 9 juli 2009

Dystert...

Jävla regn....
Det har öst ner hela dagen nu, man borde ju tycka att det tillslut borde sluta liksom de är ju logist att det inte kan hålla på i evigheter.

Men ibland vinner verkligheten över logiken och jag kan säga att pågrund utav detta har jag idag gjort, hm få se... absolut ingenting!

Jo jag var in och körde vilket gick skit... väldigt många saker har gått skit den här veckan så jag hoppas att det väger upp till imorron så jag inte flyger av eller stannar ut mej eller nå annat patetiskt.

Asså jag har kört massa gånger och kör upp om 2 veckor men ändå var jag påväg upp på trottoarkanten, körde nästan på en vid övergångsställe, missa järnvägsövergångar och var allmänt virrig, jag glömde till och med handbromsen i när ja skulle starta!
Erika tar körkort om 2 veckor hm.. not!
Seriöst skärpning gäller!

Men jag tror jag vet varför ofokusering gällde så skärpning även på den fronten! hade klarat nästan en vecka men fick typ panik och bröt den trenden typ precis innan körningen vilket nu är bevisat som ingenting effektivt...

Lyckades iallafall övertala mamma att ta hästrna imorron så nu blir det äntligen sovmorron vilket är välbehövt!

onsdag 8 juli 2009

Grattis to the bro!


Grattis till Emil som nu blivit 15!:D

Orkade precis masa mej upp på morgonen för att sjunga lite men efter att ha setat halvdöd i en kvart gav jag upp och la mej i min sköna säng igen, menmen upp va ja iallafall!

Åkte sen in med den gula för att träna lite hoppning, tänkte att vi måste träna om vi nu iallafall ska ut på hopptävling för en gångs skull.

Gick skit så nu funderar jag allvarligt på att stryka mej i lätt cn men vi får se, blir lite orolig när han håller på så här och det även är samma sak i dressyren..

Hoppning brukar han ju tycka är kul men nu vet ja inte vad... Nån som har NÅTT tips om hur man får en seg häst pigg som inte inkluderar ändring av mat, sovtider, bete, semester, vila, rejsa i skogen och bada? dessa metoder är redan beprövade och funkade defenitivt inte:P

Borde masa mej iväg och duscha och dra iväg te marre men då det spöregnar ute och är kallt kan jag ärligt säga att jag inte känner för att gå på orsa yran. Skulle hellre lägga mej under täcket och tycka synd om mej själv som har en så anorlunda ponny x)

tisdag 7 juli 2009

Michael Jackson Memorial

världens mest blödigaste person satt och fullkommligen stor tjöt hela kvällen när tv4 visade Michael Jackson´s memorial, lyckades hålla mej ganska länge tills första talaren kom då brast det och jag fick till och med hämta massa papper som var fullkommligt genomdränkt när de va slut.

Ganska facinerande hur mycket fint alla hade att säga om honom och alla bedyrade hur mycket dom älskade eller tyckte om honom nu när han var död.
Lite för sent kanske?
Tror ni inte att om dom hade klämt ur sig det lite tidigare och gett honom sitt stöd genom alla svårigheter som han har fått lov att gå igenom så skulle han levat idag?

Aja vad vet jag men lite skenheligt var det fast definitivt ett värdigt slut för The King of Pop som just nu spelas flitigt hemma hos Erika som sörjer honom som den stora pop ikon han var.

Lite skenheligt kanske även av mej ... X)